Řecký salát se sýrem feta a mátovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Sýr Feta
  • 20 g Máta
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 353.4 mg
  • Vláknina 5228.5 mg
  • Vitamín A 5228.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlubokou salátovou mísu vyložíme listy opraného hlávkového salátu. Omytá rajčata, papriky a okurku pokrájíme na menší kousky, přidáme olivy, sýr feta rozkrájený na malé kostičky a prolisovaný česnek. Směs navršíme na salát a připravíme zálivku. Do uzaviratelné nádoby dáme olivový olej, citronovou šťávu, nadrobno nasekanou čerstvou mátu a špetku majoránky. Vše důkladně protřepeme a zalijeme salát v míse.

Komentáře k receptu