Řecký salát se sýrem feta a mátovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 353.4 mg
- Vláknina 5228.5 mg
- Vitamín A 5228.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlubokou salátovou mísu vyložíme listy opraného hlávkového salátu. Omytá rajčata, papriky a okurku pokrájíme na menší kousky, přidáme olivy, sýr feta rozkrájený na malé kostičky a prolisovaný česnek. Směs navršíme na salát a připravíme zálivku. Do uzaviratelné nádoby dáme olivový olej, citronovou šťávu, nadrobno nasekanou čerstvou mátu a špetku majoránky. Vše důkladně protřepeme a zalijeme salát v míse.