Plněné papriky a rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Mandle
  • 0.5 šálek Rýže dušená
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 388.1 mg
  • Vláknina 7216.8 mg
  • Vitamín A 7216.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozpůlíme, vydlabeme a vnitřky hrubě nasekáme mimo semínek. Papriky rozkrojíme, zbavíme je semínek, ale stopky ponecháme, potřeme je olejem a pečeme je v předehřáté troubě patnáct minut na pečícím papíře. Poté papriky dáme do mísy s rajčaty, osolíme je a opepříme.

  • 2

    Na oleji osmažíme nasekané cibule, dva prolisované stroužky česneku, nasekané mandle. Kastrol odstraníme z ohně, přimícháme uvařenou rýži, nasekanou petrželku, rozinky, sůl a pepř. Směs promícháme a naplníme s ní papriky a rajčata.

  • 3

    Pak je zalijeme 2/3 šálku vody a pečeme je v troubě dvacet minut. Posypeme je mletými mandlemi a zakapeme olivovým olejem. Pečeme je pak dalších dvacet minut dozlatova. Podáváme je s bylinkami.

Komentáře k receptu