Plněné papriky a rajčata
Suroviny
- 1.5 g Petržel - nať
- 80 ml Olej olivový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Mandle
- 0.5 šálek Rýže dušená
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 25 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 388.1 mg
- Vláknina 7216.8 mg
- Vitamín A 7216.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozpůlíme, vydlabeme a vnitřky hrubě nasekáme mimo semínek. Papriky rozkrojíme, zbavíme je semínek, ale stopky ponecháme, potřeme je olejem a pečeme je v předehřáté troubě patnáct minut na pečícím papíře. Poté papriky dáme do mísy s rajčaty, osolíme je a opepříme.
-
2
Na oleji osmažíme nasekané cibule, dva prolisované stroužky česneku, nasekané mandle. Kastrol odstraníme z ohně, přimícháme uvařenou rýži, nasekanou petrželku, rozinky, sůl a pepř. Směs promícháme a naplníme s ní papriky a rajčata.
-
3
Pak je zalijeme 2/3 šálku vody a pečeme je v troubě dvacet minut. Posypeme je mletými mandlemi a zakapeme olivovým olejem. Pečeme je pak dalších dvacet minut dozlatova. Podáváme je s bylinkami.