Polévka drožďová s nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 40 g Droždí
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 320.3 mg
  • Vláknina 2758.8 mg
  • Vitamín A 2758.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nadrobno nakrájenou necháme zesklovatět na tuku, přidáme rozdrobené droždí a necháme pražit do té doby, než se nám udělá škraloup a droždí voní po houbách.

  • 2

    Pak vše zalijeme 1 l vody, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer a necháme vařit, až bude vše měkké.

  • 3

    V jiném kastrůlku si uvaříme nočky, které poté vsypeme do hotové polévky.

Komentáře k receptu