Chobotničky s balzamikem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 36 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 886.7 mg
- Vláknina 7085.5 mg
- Vitamín A 7085.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory a pomalu vaříme, dokud nebudou měkké. Mezitím oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli, zeleninu dáme do hrnce přibližně s 1 litrem vody. Přilijeme víno, přidáme špetku soli a vaříme 10-15 minut.
-
2
Chobotničky očistíme, stáhneme z nich vnější kůži, vykucháme je a důkladně propláchneme. Přidáme je do hrnce se zeleninou a při mírné teplotě je 7-8 minut vaříme. Scedíme je, pokrájíme a dáme do misky. Misku zakryjeme a necháme stranou. Nasekáme petrželku.
-
3
V jiné misce smícháme balzamiko ocet se špetkou soli a pepře, přidáme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou zálivku. Scedíme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, promícháme s pokrájenými chobotničkami, zalijeme vše zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.