Garnáti s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 17 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 1300 mg
- Vláknina 24808.2 mg
- Vitamín A 24808.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli najemno pokrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Cibuli a pórek dáme do hrnce, přidáme petrželku, tymián a bobkový list. Všechno zalijeme 1 litrem vody a vínem, přidáme zrníčka pepře a trochu soli. Směs uvedeme do varu a vše asi 15 minut povaříme.
-
2
Garnátů očistíme a rovněž přidáme do hrnce. Necháme je 6-7 minut vařit pod pokličkou, pak sporák vypneme a necháme je v tekutině vychladnout.
-
3
Zatím si uděláme zálivku. Do misky dáme sůl, pepř, hořčici a bílý vinný ocet, vše promícheme, a přiléváme pomalu olej a šleháme, dokud nevymícháte hladkou zálivku. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a estragon.
-
4
Garnáty scedíme, rozložíme je stejnoměrně na servírovací mísu a podáváme s připravenou zálivkou.