Garnáti s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 60 g Estragon
  • 10 g Hořčice
  • 400 g Garnát obecný
  • 100 g Pórek
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Ocet vinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 1300 mg
  • Vláknina 24808.2 mg
  • Vitamín A 24808.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli najemno pokrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Cibuli a pórek dáme do hrnce, přidáme petrželku, tymián a bobkový list. Všechno zalijeme 1 litrem vody a vínem, přidáme zrníčka pepře a trochu soli. Směs uvedeme do varu a vše asi 15 minut povaříme.

  • 2

    Garnátů očistíme a rovněž přidáme do hrnce. Necháme je 6-7 minut vařit pod pokličkou, pak sporák vypneme a necháme je v tekutině vychladnout.

  • 3

    Zatím si uděláme zálivku. Do misky dáme sůl, pepř, hořčici a bílý vinný ocet, vše promícheme, a přiléváme pomalu olej a šleháme, dokud nevymícháte hladkou zálivku. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a estragon.

  • 4

    Garnáty scedíme, rozložíme je stejnoměrně na servírovací mísu a podáváme s připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu