Ústřice s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 23 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 1485 mg
- Vláknina 11737.5 mg
- Vitamín A 11737.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 179 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici umyjeme a rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou omyjeme ústřice a vydrhneme je kartáčkem. Vhodným nožem je otevřeme, zbavíme případných zrníček písku, vyřízneme je ze skořápek a dáme stranou.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Osolíme ji, spaříme v ní rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Ve stejné vodě povaříme 3-4 minuty růžičky brokolice a scedíme je.
-
3
Očistíme lociku. Do mísy dáme špetku soli, špetku pepře a citronovou šťávu. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme zálivku. Lociku, růžičky brokolice a kostičky rajčat touto zálivkou - každé zvlášť - přelijeme.
-
4
V pánvičce ohřejeme bílé víno se 2 lžícemi vody. Přidáme ústřice a 1 minutu prohříváme. Na servírovací mísu rozložíme listy lociky, na ně dáme růžičky brokolice, kostičky rajčat, ústřice a nakonec nasekanou pažitku.