Ústřice s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pažitka
  • 500 g Brokolice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 4 ks Rajčata
  • 16 ks Ústřice
  • 1 ks Locika salátová
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 1485 mg
  • Vláknina 11737.5 mg
  • Vitamín A 11737.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 179 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici umyjeme a rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou omyjeme ústřice a vydrhneme je kartáčkem. Vhodným nožem je otevřeme, zbavíme případných zrníček písku, vyřízneme je ze skořápek a dáme stranou.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Osolíme ji, spaříme v ní rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Ve stejné vodě povaříme 3-4 minuty růžičky brokolice a scedíme je.

  • 3

    Očistíme lociku. Do mísy dáme špetku soli, špetku pepře a citronovou šťávu. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme zálivku. Lociku, růžičky brokolice a kostičky rajčat touto zálivkou - každé zvlášť - přelijeme.

  • 4

    V pánvičce ohřejeme bílé víno se 2 lžícemi vody. Přidáme ústřice a 1 minutu prohříváme. Na servírovací mísu rozložíme listy lociky, na ně dáme růžičky brokolice, kostičky rajčat, ústřice a nakonec nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu