Sušená treska s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 614.9 mg
- Vláknina 1110 mg
- Vitamín A 1110 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušenou tresku vykostíme nakrájíme přibližně stejné kousky a osušíme. Petrželku nasekáme. V hlubokém talíři smíchám 4 lžíce oleje s trochou citronové šťávy. Ve směsi necháme asi 1 hodinu marinovat porce sušené tresky a občas je otočíme. Potom je vyjmeme.
-
2
Rozehrejeme pánev kousky tresky v ní necháme asi 30 minut dusit. Občas je obracíme a zaléváme marinádou. Potom je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Po vychladnutí je pokrájíme na proužky.
-
3
Do mísy nalijeme šťávu z 1 citronu a zbytek oleje, přidáme nasekanou petržel a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Pokrájenou tresku rozložíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.