Hřebenatky s šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 1175.3 mg
- Vláknina 2387.5 mg
- Vitamín A 2387.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřebenatky otevřeme ostrým nožem a rozdělíme je na bílé a oranžové části. Bílé maso překrojíme podélně na polovinu a všechno odložíme do ledničky.
-
2
Smetanu nalijeme na pánvičku a necháme z poloviny vyvařit. Šalotku jemně nakrájíme. Rajče spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. Chvíli necháme v cedníku okapat a pak nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme.
-
3
Do stejné pánve s máslem dáme šalotky, špetku soli a pepře, přilijeme rybí vývar, víno a smetanu a všechno přivedeme k varu.
-
4
Necháme vyvařit na třetinu. Pak přidáme šafrán a asi pominutě na kostičky pokrájené rajče a nasekanou petrželku.
-
5
Na chvíli znovu vložíme do pánvičky hřebenatky. Podáváme na míse.