Hřebenatky s šafránem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Šafrán
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 20 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 1175.3 mg
  • Vláknina 2387.5 mg
  • Vitamín A 2387.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebenatky otevřeme ostrým nožem a rozdělíme je na bílé a oranžové části. Bílé maso překrojíme podélně na polovinu a všechno odložíme do ledničky.

  • 2

    Smetanu nalijeme na pánvičku a necháme z poloviny vyvařit. Šalotku jemně nakrájíme. Rajče spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. Chvíli necháme v cedníku okapat a pak nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme.

  • 3

    Do stejné pánve s máslem dáme šalotky, špetku soli a pepře, přilijeme rybí vývar, víno a smetanu a všechno přivedeme k varu.

  • 4

    Necháme vyvařit na třetinu. Pak přidáme šafrán a asi pominutě na kostičky pokrájené rajče a nasekanou petrželku.

  • 5

    Na chvíli znovu vložíme do pánvičky hřebenatky. Podáváme na míse.

Komentáře k receptu