Polévka s mušlemi na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 1455.8 mg
- Vláknina 6317.8 mg
- Vitamín A 6317.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle očistíme a pět minut povaříme přikryté na víně. Ty, co se neotevřou, vyhodíme. Tekutinu scedíme a uschováme. Mušle vyloupeme.
-
2
Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, pokrájený celer a nasekanou šalotku. Přidáme vyloupané mušle, vývar, kostičky brambor a kostičky oloupaných rajčat. Vaříme je pomalu dvacet pět minut. Vmícháme petrželku, pepř.
-
3
Pokrm podáváme okamžitě s několika lžicemi jogurtu.