Polévka s mušlemi na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 40 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno bílé
  • 1 ks Brambory rané
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 1455.8 mg
  • Vláknina 6317.8 mg
  • Vitamín A 6317.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme a pět minut povaříme přikryté na víně. Ty, co se neotevřou, vyhodíme. Tekutinu scedíme a uschováme. Mušle vyloupeme.

  • 2

    Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, pokrájený celer a nasekanou šalotku. Přidáme vyloupané mušle, vývar, kostičky brambor a kostičky oloupaných rajčat. Vaříme je pomalu dvacet pět minut. Vmícháme petrželku, pepř.

  • 3

    Pokrm podáváme okamžitě s několika lžicemi jogurtu.

Komentáře k receptu