Krabi alla tudor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 749 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 240.1 mg
- Draslík 1116.9 mg
- Vláknina 4981.3 mg
- Vitamín A 4981.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, bobkový list, snítku petrželky, bílé víno a dostatečné množství vody. Přivedeme vše k varu, osolíme, vložíme do vody kraby a 8-10 minut je vaříme. Scedíme je, otevřeme, maso vydlabeme lžičkou a dáme do mísy. Vyloupáme maso z klepet. Krunyře odložíme stranou.
-
2
Petrželku a všechnu pažitku odděleně nasekáme. Do jiné mísy nalijeme citronovou šťávu, smícháme ji s mletým muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
-
3
Očistíme salát. Zakapeme jej polovinou zálivky. Listy vyplníme krunýře, přidáme připravené krabí maso, nasekanou petrželku a pažitku a zbývající zálivku. Hotový pokrm podáváme posypaný rozmělněným vařeným žloutkem.