Lilek na koření
Suroviny
- 250 ml Olej olivový
- 40 ml Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Lilek
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 0.333333 šálek Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 79 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 495.8 mg
- Vláknina 11194.1 mg
- Vitamín A 11194.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky rozkrojíme na poloviny, rozkrojenou stranou je položíme na vymazaný pekáč, potřeme je olejem a pečeme 10 minut, až zčernají. V polovině pečení je obrátíme.
-
2
Zbytek oleje smícháme s citronovou šťávou, octem, hřebíčkem, oříšky, rozinkami, cukrem, bobkovým listem, mletou paprikou, solí a pepřem.
-
3
Lilky před podáváním přelijeme marinádou, necháme je vychladnout a jednou je otočíme.