Losos v soli a paprikový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 310233 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 163 mg
- Draslík 932.4 mg
- Vláknina 1898.5 mg
- Vitamín A 1898.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáčku vložíme alobal. Alobal by měl být přes okraje pekáčku vyšší. Do pekáčku s alobalem vsypeme polovinou soli. Na vrstvu soli položíme lososa. Břišní dutinu lososa vyplníme kolečky citronu a rozmarýnem. Aby citron s rozmarýnem nevypadávaly, okraje břišní dutiny "sešijeme" párátky.
-
2
Nyní lososa zasypeme druhou polovinou soli. Poté okapeme vodou a vše zabalíme do alobalu. Lososa pečeme na 180°C 90 minut.
-
3
Než lososa upečeme, pustíme se do přípravy krému.
-
4
Plátky paprik, česneku a rozmarýn pokapeme olejem a ugrilujeme do změknutí. Papriky grilujeme slupkou nahoru. Poté vše necháme vychladnout. Jakmile zelenina zchladne, sloupneme z paprik slupku.
-
5
Papriky bez slupky, česnek, rozmarýn, olej a sardelová očka rozmixujeme. Do hotového krému zamícháme smetanu a nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
-
6
Upečeného lososa naporcujeme a podáváme s paprikovým krémem.