Hovězí s bramborem na bylinkách
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 400 g Rajčata
- 300 ml Víno červené
- 80 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory vařené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Provensálské koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 21 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 95.2 mg
- Draslík 1969.8 mg
- Vláknina 14618.8 mg
- Vitamín A 14618.8 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nasolíme a necháme 1 hodinu uležet. Potom ho utřeme dosucha a svážeme jako rolku, potřeme olejem, opepříme a obalíme do alobalu s kořením. V pekáči rolku polijeme olejem, podlijeme vínem, přidáme čtvrtky cibule, stroužky česneku a kousky rajčat. Vše dusíme zakryté 1 a 1/2 hodiny na 180 °C doměkka.
-
2
Maso poté necháme 10 minut stát pod alobalem. 8 lístků bazalky a trochu petrželky nasekáme nadrobno a nasypeme na maso.
-
3
Výpek v hrnci povaříme, až se zredukuje na polovinu.
-
4
Maso okamžitě podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.