Jehněčí kýta s Nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1245 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 84 g
- Sodík 1260 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 274.2 mg
- Draslík 999.8 mg
- Vláknina 347.8 mg
- Vitamín A 347.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou jehněčí kýtu namočíme do druhého dne do mléka.
-
2
Potom maso protkneme česnekem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
-
3
Kýtu osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
-
4
Nivu rozetřeme a smícháme se zakysanou smetanou.
-
5
Když je maso téměř měkké, nalijeme na něj sýrovou směs a bez pokličky asi 20 minut zapékáme.