Vepřové s ovocem na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 31 g
- Sodík 97027 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 143.6 mg
- Draslík 1628.3 mg
- Vláknina 32624.5 mg
- Vitamín A 32624.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno svaříme s hřebíčky a skořicí, sušené vypeckované švestky na hodinu položíme do nálevu. Do kotlet nařízneme kapsy a osolíme je zevnitř i zvenku. Třetinu švestek nacpeme do kapes, otvory sešijeme a maso převážeme nití.
-
2
Na oleji maso rychle opečeme z obou stran, poté je v pekáči zakapeme horkým olejem. Čtvrtky cibule, stroužky česneku a rozmarýn položíme kolem masa do pekáče, opepříme, podlijeme bílým vínem a v alobalu dusíme asi jednu hodinu na 180 stupňů C. Pak bez alobalu pokračujeme dalších dvacet minut. Poté zvlášť upečeme i jablka.
-
3
Maso necháme deset minut odpočívat pod alobalem. Ve svařeném červeném víně přihříváme švestky. Přidáváme masovou šťávu zbavenou tuku a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Maso zbavíme nití, nakrájíme ho na plátky, obložíme švestkami, jablky a podáváme s bramborovou kaší.