Paštika z kuřecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 28 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 336.4 mg
- Draslík 258.9 mg
- Vláknina 208.3 mg
- Vitamín A 208.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.
-
2
V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
-
3
Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.
-
4
V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.
-
5
Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.