Paštika z kuřecích jater

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Játra kuřecí
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 336.4 mg
  • Draslík 258.9 mg
  • Vláknina 208.3 mg
  • Vitamín A 208.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.

  • 2

    V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.

  • 3

    Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.

  • 4

    V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • 5

    Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.

Komentáře k receptu