Tortilla plněná klobásou a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé
  • 250 g Klobása Chorizo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bazalka
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.62 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 545.7 mg
  • Draslík 1867.6 mg
  • Vláknina 30357.2 mg
  • Vitamín A 30357.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky nakrájíme nadrobno, klobásu na plátky. Rajčata spaříme během 30 vteřin ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Omyté fazole a cibulku smažíme na rozehřátém oleji, po několika minutách přidáme prolisovaný česnek, opékáme ještě 5 minut.

  • 3

    Do fazolové směsi přidáme nakrájenou klobásu a rajčata, vaříme asi 7 minut, dokud pokrm nezhoustne.

  • 4

    Tortillu připravíme tak, že rozšleháme vejce se solí, pepřem a nasekanými čerstvými bylinkami. Hmotu nalijeme do jiné pánve na rozehřátý olej, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni. Když se hmota srazí, opatrně ji vyklopíme na talíř a vložíme do pánve z druhé strany. Po zhnědnutí tortillu vyjmeme, rozpůlíme a obě poloviny plníme připravenou náplní.

  • 5

    Pokrm nejlépe chutná horký.

Komentáře k receptu