Tortilla plněná klobásou a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 37 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 545.7 mg
- Draslík 1867.6 mg
- Vláknina 30357.2 mg
- Vitamín A 30357.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky nakrájíme nadrobno, klobásu na plátky. Rajčata spaříme během 30 vteřin ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
-
2
Omyté fazole a cibulku smažíme na rozehřátém oleji, po několika minutách přidáme prolisovaný česnek, opékáme ještě 5 minut.
-
3
Do fazolové směsi přidáme nakrájenou klobásu a rajčata, vaříme asi 7 minut, dokud pokrm nezhoustne.
-
4
Tortillu připravíme tak, že rozšleháme vejce se solí, pepřem a nasekanými čerstvými bylinkami. Hmotu nalijeme do jiné pánve na rozehřátý olej, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni. Když se hmota srazí, opatrně ji vyklopíme na talíř a vložíme do pánve z druhé strany. Po zhnědnutí tortillu vyjmeme, rozpůlíme a obě poloviny plníme připravenou náplní.
-
5
Pokrm nejlépe chutná horký.