Truffels z čisté čokolády se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Kakao - prášek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 250 g Čokoláda mléčná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 309 mg
  • Vláknina 8520 mg
  • Vitamín A 8520 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládovou hmotu připravíme den předem. Čokoládu nalámeme na kousy a přelijeme ji vroucí smetanou smíchanou s cukrem. Počkáme, až se čokoláda rozpustí, necháme vychladnout a poté postupně přidáme máslo a vymícháme v homogenní směs.

  • 2

    Hmotu vložíme na cca 1h do lednice. Jakmile ztuhne, vytvoříme z ní malé kopečky, vytvarujeme kuličky, naskládáme na plech a necháme do druhého dne odpočívat.

  • 3

    Připravené truffels přelijeme mléčnou čokoládou rozehřátou ve vodní lázni, necháme okapat a obalíme v kakau.

Komentáře k receptu