Pannacotta s jahodovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 42 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 104 mg
- Vláknina 3109.5 mg
- Vitamín A 3109.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou.
-
2
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany.
-
3
Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí.
-
4
Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce.
-
5
Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré.
-
6
Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré.