Šafránové kulfi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 61.6 mg
- Vláknina 1236.4 mg
- Vitamín A 1236.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.
-
2
V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.
-
3
Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.
-
4
Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.
-
5
Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.