Bifteky s česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 28 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 102.4 mg
- Vláknina 1555 mg
- Vitamín A 1555 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme máslo, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Směs přemístíme do středu pečícího papíru, který srolujeme tak, aby vznikl váleček o průměru asi 3 cm a vložíme asi na 1 hodinu do chladničky ke ztuhnutí.
-
2
Bifteky osolíme, opepříme a ve velké pánvi na oleji orestujeme. Středně propečený biftek smažíme 2 minuty z jedné strany a 3 minuty z druhé strany. Hodně propečený biftek smažíme o 1 minutu déle z každé strany. Záleží také na výšce masa.
-
3
Ztuhlé máslo vyjmeme z chladničky, nakrájíme na plátky a ihned poklademe na ještě horké bifteky. Servírujeme s hranolky a oblohou.