Thajská dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 63.6 mg
- Draslík 4300.2 mg
- Vláknina 66290 mg
- Vitamín A 66290 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.1 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky.
-
2
V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty.
-
3
Uvaříme rýži.
-
4
V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut.
-
5
Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží.