Smetanové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Rýže loupaná
  • 500 g Losos - filety
  • 10 g Pažitka
  • 2 g Cibule
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 279 mg
  • Draslík 525.2 mg
  • Vláknina 2841.8 mg
  • Vitamín A 2841.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V páře uvaříme lososa. Lososa necháme zchladit a následně z něj odstraníme kosti a kůži. Vykoštěného lososa natrháme na menší kousky.

  • 2

    Na másle opečeme cibuli. Do másla s cibulí vmícháme uvařenou rýži. Celou směs osolíme a opepříme. Nyní můžeme sundat z plotýnky.

  • 3

    K rýži, másle a cibuli přimícháme petržel a lososa. Vše zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou a promícháme.

  • 4

    Celou směs přendáme do zapékací misky. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů Celsia 30 minut. Jakmile ztuhne vajíčko, rizoto je hotové.

  • 5

    Rizoto servírujeme na talíře a zdobíme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu