Smetanové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 29 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 279 mg
- Draslík 525.2 mg
- Vláknina 2841.8 mg
- Vitamín A 2841.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V páře uvaříme lososa. Lososa necháme zchladit a následně z něj odstraníme kosti a kůži. Vykoštěného lososa natrháme na menší kousky.
-
2
Na másle opečeme cibuli. Do másla s cibulí vmícháme uvařenou rýži. Celou směs osolíme a opepříme. Nyní můžeme sundat z plotýnky.
-
3
K rýži, másle a cibuli přimícháme petržel a lososa. Vše zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou a promícháme.
-
4
Celou směs přendáme do zapékací misky. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů Celsia 30 minut. Jakmile ztuhne vajíčko, rizoto je hotové.
-
5
Rizoto servírujeme na talíře a zdobíme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.