Cavourova smažená vajíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže dušená
  • 200 ml Omáčka rajčatová
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1.2 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 459.8 mg
  • Vláknina 5459.8 mg
  • Vitamín A 5459.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme rajčata a minutu restujeme. Smažená rajčata rozdělíme na talíře doprostřed, kolem rozložíme vařenou rýži a navrch položíme vždy jedno smažené vejce, které jsme usmažili na pánvi po rajčatech. Osolíme a opepříme až na talíři.

  • 3

    Rajčatovou omáčku přivedeme k varu, přilijeme hovězí vývar a vaříme asi 10 minut, dokud se tekutina částečně neodpaří a omáčka nebude mít středně hustou konzistenci.

  • 4

    Touto omáčkou přelijeme pokrm na talířích.

Komentáře k receptu