Omeletová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 1071 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 65.4 mg
  • Draslík 324.2 mg
  • Vláknina 8681.3 mg
  • Vitamín A 8681.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme vidličkou vajíčko.

  • 2

    Vylijeme ho do rozpáleného oleje a osmažíme jako omeletu. Vyjmeme ji, srolujeme a rozkrájíme na úzké 0,5cm spirálové prstýnky.

  • 3

    Vývar nalijeme do hrnce a přidáme nakrájenou mrkev a zelí. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přidáme sojovou omáčku, cukr a pepř.

  • 4

    Podáváme ozdobené omeletovými prstýnky.

Komentáře k receptu