Alpské brambory
Suroviny
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1 ks Cibule - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 15 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 1239.1 mg
- Vláknina 16596.2 mg
- Vitamín A 16596.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka.
-
2
Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky.
-
3
Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita.
-
4
Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava.
-
5
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
-
6
Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku.
-
7
Vše promícháme a hned podáváme.