Salát ze skopových a telecích nožiček
Suroviny
- 300 g Skopové nožičky
- 300 g Telecí nožičky
- 30 g Karotka
- 5 g Tymián čerstvý
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Cukr moučkový
- 150 ml Voda pitná
- 70 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 5 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 781.5 mg
- Vláknina 19070.3 mg
- Vitamín A 19070.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme cibuli, karotku, bobkový list, větvičku tymiánu, petrželku, osolíme a opepříme. Vaříme 3 hodiny.
-
2
Maso obereme, nakrájíme na plátky a zalijeme ochucenou octovou zálivkou.
-
3
Zálivku připravíme tak, že naředíme ocet vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, vmícháme lžíci pikantní hořčice.
-
4
Vývar použijeme na polévku.