Provensálský venkovský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 355.5 mg
- Vláknina 3234.8 mg
- Vitamín A 3234.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na srpečky, okurky na kostičky a filety z ančoviček na nudličky. Suroviny smícháme, zakapeme octem a panenským olivovým olejem, osolíme a opepříme. Můžeme ještě posypat posekanou pažitkou.
-
2
Salát podáváme dobře vychlazený.