Provensálský venkovský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Okurka salátová
  • 80 g Ančovička - filety
  • 10 g Pažitka
  • 50 ml Ocet vinný
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 355.5 mg
  • Vláknina 3234.8 mg
  • Vitamín A 3234.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na srpečky, okurky na kostičky a filety z ančoviček na nudličky. Suroviny smícháme, zakapeme octem a panenským olivovým olejem, osolíme a opepříme. Můžeme ještě posypat posekanou pažitkou.

  • 2

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu