Salát z rýže a hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 0 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 194.7 mg
- Vláknina 5247.3 mg
- Vitamín A 5247.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Hrášek vaříme ve slané vodě 15 minut, scedíme, necháme okapat a také vychladnout.
-
2
Smícháme ocet s vodou, přidáme cukr a ochutíme špetkou soli a pepře, přisypeme posekaný estragon a kerblík.
-
3
Rýži smícháme s hráškem a zalijeme octovou zálivkou. Salát podáváme vychlazený.