Sezamové filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sezam - semena
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Cukr krupice
  • 1 g Pažitka
  • 1 g Řeřicha
  • 500 g Losos - filety
  • 5 ml Omáčka sójová
  • 8 ml Ocet vinný
  • 2 ml Olej sezamový
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 599.5 mg
  • Vláknina 2973.5 mg
  • Vitamín A 2973.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcované, osolené a opepřené lososí filé smočíme v bílcích a následně obalíme v sezamových semínkách. Na pánvi takto připravené filé opečeme z každé strany asi 5 minut.

  • 2

    Nyní připravíme salát. Řeřichu a natrhaný ledový salát v míse promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z vinného octa, rostlinného oleje, sójové omáčky, sezamového oleje, cukru a najemno nasekané pažitky.

  • 3

    Hotové filé nakrájíme na nudličky a podáváme se salátem. Zdobíme jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.

Komentáře k receptu