Chilli con carne z mletého masa
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Koriandr mletý
- 400 g Fazole červené sterilované
- 750 g Hovězí maso mleté
- 20 g Oregano sušené
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Kmín římský
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 18 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 116.3 mg
- Draslík 1471.9 mg
- Vláknina 19238.2 mg
- Vitamín A 19238.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí a je měkká. Přidáme maso a za stálého míchání a oddělování kousků masa dřevěnou vařečkou smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Vmícháme prolisovaný česnek a smažíme půl minuty, aby se uvolnilo aroma.
-
2
Přidáme konzervovaná rajčata nakrájená nadrobno, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku, koriandr, kajenský pepř a propláchnuté fazole. Podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut za občasného promíchání. Na závěr sejmeme pokličku a vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut za stálého míchání. Pokud se všechna omáčka vypařila, přidáme 40 ml vody. Ihned podáváme.