Slávky s ostrou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 562.8 mg
- Vláknina 222.5 mg
- Vitamín A 222.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme kvalitní bílé víno a přivedeme k varu. Vložíme do hrnce slávky a povaříme asi 5 minut. Po uvaření je vyjmeme z lastur a necháme vychladnout. Slávky upravíme na talíře a přelijeme ostrou omáčkou.
-
2
Omáčku připravíme takto:
-
3
Použijeme vychladlé víno, ve kterém se slávky vařily, pikantní hořčici, citronovou šťávu, tabasco a chilli omáčku. Všechny suroviny spolu promícháme a vzniklou omáčkou slávky přeléváme. Podáváme vychlazené.