Žlutá chalva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5758 kcal
- Sacharidy 523 g
- Tuky 402 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 522 g
- Cholesterol 2151 mg
- Draslík 2142 mg
- Vláknina 48600 mg
- Vitamín A 48600 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 42.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 290.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpustíme 250 g cukru, necháme ho zkaramelizovat, přisypeme k němu opražené lískové oříšky. Zamícháme a velmi rychle karamel rozetřeme na tácek, který jsme vyložili alobalem nebo pečícím papírem, necháme zchladnout a ztuhnutý karamel pak rozdrtíme.
-
2
V hlubší míse vyšleháme do pěny 5 žloutků, 1 vanilkový cukr a 250 g cukru. Pak do pěny postupně za stálého míchání přiléváme 2 dl černé kávy, s pomocí elektrického šlehače vyšleháme dostatečně hustý krém, který dáme ho do chladničky na 30 minut odpočinout.
-
3
Mezitím v misce utřeme máslo do pěny. Do krému postupně vmícháme vyšlehané máslo a rozdrcený karamel.