Zapečený losos na fenyklu a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 9 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 1456.4 mg
- Vláknina 7467.5 mg
- Vitamín A 7467.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa osolíme a opepříme. Poté jej pokapeme citronovou šťávou a chvíli necháme uležet.
-
2
Nyní připravíme zálivku. V hrnečku promícháme olivový olej, ocet, med, utřený česnek, sůl a pepř. Do zapékací misky položíme rozkrájená rajčata a na kousky nakrájený fenykl. Vše promícháme se zálivkou. Na vrstvu zeleniny položíme předem připraveného lososa a dáme do předehřáté trouby. Zapékáme při 220 stupích Celsia 25 minut.
-
3
Podáváme s pečenou zeleninou a rýží.