Fíkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 242 g
- Tuky 7 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 242 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2435.6 mg
- Vláknina 60905 mg
- Vitamín A 60905 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si černý čaj: na 1 litr vody dáme 4 lžičky černého čaje a necháme vyluhovat minimálně 30 minut.
-
2
Výluh čaje scedíme a dáme do hrnce zahřát.
-
3
Přidáme do něj plátky chemicky neošetřeného citronu, fíky, hrozinky, sušené švestky a rozkrájené lískové oříšky.
-
4
Kompot přivedeme do varu, stáhneme z plotny, až vychladne opět zahřejeme, pomalu přivedeme k varu a po krátkém vaření odstavíme z plotny.
-
5
Fíkový kompot podáváme vlahý a podle chuti si ho osladí každý sám.