Džem z hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 13524 kcal
- Sacharidy 3065 g
- Tuky 175 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 3065 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 7192.5 mg
- Vláknina 393500 mg
- Vitamín A 393500 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 193.3 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám
-
2
přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat
-
3
a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice.
-
4
Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.
-
5