Džem z hroznového vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 13126 kcal
- Sacharidy 3240 g
- Tuky 72 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3240 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 8161.7 mg
- Vláknina 88892 mg
- Vitamín A 88892 mg
- Vitamín B6 4.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 435 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa, znovu promícháme a při mírné teplotě rozvaříme na kaši.
-
2
Potom džem přecedíme přes husté síto nebo plátno do druhého hrnce, znovu zahřejeme, přidáme 100 g posekaných ořechů (větší kousky),
-
3
2 g skořice, 4 ks hřebíčků, přivedeme k varu a ihned odstavíme.
-
4
Horký džem nalijeme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a uzavřeme víčky.
-
5
Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.