Řecký salát s černými olivami
Suroviny
- 150 g Sýr Feta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 ks Cibule
- 8 ks Rajčata
- 2 ks Česnek
- 8 ks Olivy černé
- 2 ks Salát ledový
- 1 ks Okurka salátová
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 7 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2795 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 836.1 mg
- Vláknina 25777.2 mg
- Vitamín A 25777.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy hlávkového salátu dobře omyjeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Omytá rajčata a okurku bez jadýrek nakrájíme na tenké plátky, oloupanou červenou cibuli též nakrájíme na kolečka, vše přidáme k salátu. Ještě doložíme pokrájené černé olivy bez pecek a promícháme.
-
2
Připravíme dresing. V hrnečku dobře rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, drobně posekaným česnekem, oreganem, solí a pepřem.
-
3
Dresingem salát přelijeme, dochutíme solí, porce v miskách posypeme pokrájeným sýrem Feta (balkánský sýr) na malé kostičky.