Špenátový salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 18 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1718.8 mg
- Vláknina 26700 mg
- Vitamín A 26700 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.7 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé špenátové listy dobře propláchneme, odstraníme tvrdé stopky, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy.
-
2
Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, přidáme ke špenátu, přilijeme olej, ocet a osolíme podle chuti a promícháme.
-
3
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme nadrobno.
-
4
Porce špenátového salátu posypeme v miskách pokrájenými vajíčky a podáváme.