Fazolový salát s citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1425.2 mg
  • Vláknina 25827 mg
  • Vitamín A 25827 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole si namočíme den předem do studené vody.

  • 2

    Druhý den fazole v té samé vodě povaříme 5-7 minut, potom vodu slijeme, dáme čistou vodu a vaříme fazole doměkka. Vaříme je přibližně 45 minut podle velikosti.

  • 3

    Měkké fazole scedíme, dáme do mísy a přidáme k nim drobně pokrájenou cibuli, drobně pokrájenou zelenou petrželku, sůl podle chuti, slunečnicový olej a šťávu z 1 citronu.

  • 4

    Vše dobře promícháme, dáme do chladničky vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu