Fazolový salát s citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 6 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1425.2 mg
- Vláknina 25827 mg
- Vitamín A 25827 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole si namočíme den předem do studené vody.
-
2
Druhý den fazole v té samé vodě povaříme 5-7 minut, potom vodu slijeme, dáme čistou vodu a vaříme fazole doměkka. Vaříme je přibližně 45 minut podle velikosti.
-
3
Měkké fazole scedíme, dáme do mísy a přidáme k nim drobně pokrájenou cibuli, drobně pokrájenou zelenou petrželku, sůl podle chuti, slunečnicový olej a šťávu z 1 citronu.
-
4
Vše dobře promícháme, dáme do chladničky vychladit a podáváme.