Celerový salát s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 250 g Olivy černé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 6900 mg
  • Vitamín A 6900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý celer nakrájíme na malé kostky, které uvaříme v osolené vodě doměkka s několika kapkami citronové šťávy. Musíme dát pozor, aby se nepřevařily.

  • 2

    Celerové kostky scedíme, dáme do mísy, přiložíme černé olivy, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a lehce promícháme.

  • 3

    Celerový salát podáváme vychlazený.

  • 5

Komentáře k receptu