Lilkový salát s černými olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 32 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 781.3 mg
- Vláknina 21671.2 mg
- Vitamín A 21671.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené celé lilky dáme na pekáč a pečeme je při 175°C.
-
2
Lilky jsou upečené, když je slupka téměř černá.
-
3
Teplé lilky oloupeme a v hluboké míse vidličkou rozmačkáme na kaši.
-
4
Přidáme k nim utřený česnek, velmi drobně pokrájenou cibuli a spařená oloupaná rajčata, která jsme pokrájeli na malé kostičky.
-
5
Ještě přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.
-
6
Lilkový salát servírujeme tak, že každou porci rozetřeme po talíři a dokola ozdobíme černými olivami a paprikou různé barvy, pokrájenou na kolečka.