Závitky se zelím na citronu
Suroviny
- 800 g Rajčata
- 500 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Rýže dušená
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 9 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 1899.4 mg
- Vláknina 34122.8 mg
- Vitamín A 34122.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 232.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme uvařenou rýži, mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, půl lžíce prolisovaného česneku, mletou papriku, kůru z jednoho citronu, jedno vejce, sůl, pepř a směs uložíme od ledničky.
-
2
Ze zelí odstraníme svrchní listy a patnáct větších listů zelí uvaříme, pak do každého listu vložíme lžíci připravené náplně a závitky svineme. Vaříme je na páře asi dvacet minut.
-
3
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, kousky rajčat, cukr a citronovou šťávu. Vše dusíme asi 17 minut a necháme 5 minut zchladnout. Omáčku mixujeme a cedíme. Pak přidáme cukr a citronovou šťávu.
-
4
Závitky pečeme v troubě asi patnáct až dvacet minut.