Opilý zelenivový vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Celer bulvový
  • 10 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Pórek
  • 2 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Česnek
  • 1 g Tymián sušený
  • 5 g Petržel kořen
  • 900 ml Víno bílé
  • 900 ml Voda pitná
  • 15 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 123.8 mg
  • Vláknina 1508 mg
  • Vitamín A 1508 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, víno a ocet. Do připravené tekutiny přidáme očištěnou a na kostky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí.

  • 2

    Jakmile zelenina změkne, vývar přelijeme přes síto. Samotný vývar přivedeme k varu. Zeleninu nevyhazujeme, odstraníme pouze koření. Jakmile se z vývaru odpaří část tekutiny, smícháme se zeleninou a vše rozmixujeme. Vznikne omáčka, kterou ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu