Opilý zelenivový vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 123.8 mg
- Vláknina 1508 mg
- Vitamín A 1508 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, víno a ocet. Do připravené tekutiny přidáme očištěnou a na kostky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí.
-
2
Jakmile zelenina změkne, vývar přelijeme přes síto. Samotný vývar přivedeme k varu. Zeleninu nevyhazujeme, odstraníme pouze koření. Jakmile se z vývaru odpaří část tekutiny, smícháme se zeleninou a vše rozmixujeme. Vznikne omáčka, kterou ochutíme solí a pepřem.