Šopský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 200 g Sýr balkánský
  • 11 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 ks Feferony
  • 0.5 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2703 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 779.5 mg
  • Vláknina 7305 mg
  • Vitamín A 7305 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky a rajčata omyjeme.

  • 2

    Okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na kostky, dáme do mísy.

  • 3

    Přidáme cibuli pokrájenou na slabá kolečka, přilijeme olivový olej, ochutíme solí a bílým pepřem.

  • 4

    Nakonec posypeme drobně pokrájenou pálivou papričkou a rozdrobíme balkánský sýr.

Komentáře k receptu