Úhoř s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1240 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 114 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 77.8 mg
- Vláknina 1895.5 mg
- Vitamín A 1895.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvého úhoře stáhneme, odřežeme hlavu, vykucháme a dobře omyjeme.
-
2
Pak mu nožem po celém těle uděláme zářezy do 5 mm. Dáme ho do vymaštěné zapékací mísy.
-
3
Připravíme česnekovou zálivku: do misky dáme lžíci vinného octa, 0.5 dl olivového oleje, drobně pokrájené stroužky česneku a omyté petrželové natě, oloupaný a nadrobno nakrájený citron bez jadýrek, pepř a sůl. Dobře promícháme a celého úhoře polijeme. Pečeme 30 minut a poléváme výpekem v troubě předehřáté na 175 °C.
-
4
Takto upraveného úhoře servírujeme s uvařenou rýží.
-
5