Rýže s fazolkami a hráškem po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Cizrna
  • 75 g Urad dal
  • 1 ks Kardamom
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Rýžová moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 559.7 mg
  • Vláknina 41966 mg
  • Vitamín A 41966 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cizrnu (channa dal), mouku urad dhal, chilli papričky, česnekové stroužky, kardamom, tyčinku skořice, moučku a koriandr. Směs roztlučeme.

  • 2

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Pokrájíme fazolky, vyloupeme je, přimícháme i s hráškem k rýži a promícháme s indickou omáčkou.

Komentáře k receptu