Kuřecí stehýnka na kopru a zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Kuřecí stehna
  • 5 ml Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 65 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Rýžový škrob
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 125.5 mg
  • Draslík 376.3 mg
  • Vláknina 2368.2 mg
  • Vitamín A 2368.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle orestujeme maso dohněda a odložíme ho stranou. Na pánvi restujeme nakrájenou cibulku, po minutě přidáme nasekaný kopr, citronovou šťávu, kuře, sůl, pepř, mrkev, vývar podle chuti a vodu. Vše dusíme pod pokličkou asi čtyřicet minut.

  • 2

    Poté vyjmeme opatrně maso a mrkev. Rozmíchaný škrob ve vodě přidáme do hrnce a prohříváme do zhoustnutí. Kuře podáváme okamžitě s omáčkou.

Komentáře k receptu