Kuřecí stehýnka na kopru a zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 80 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 125.5 mg
- Draslík 376.3 mg
- Vláknina 2368.2 mg
- Vitamín A 2368.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle orestujeme maso dohněda a odložíme ho stranou. Na pánvi restujeme nakrájenou cibulku, po minutě přidáme nasekaný kopr, citronovou šťávu, kuře, sůl, pepř, mrkev, vývar podle chuti a vodu. Vše dusíme pod pokličkou asi čtyřicet minut.
-
2
Poté vyjmeme opatrně maso a mrkev. Rozmíchaný škrob ve vodě přidáme do hrnce a prohříváme do zhoustnutí. Kuře podáváme okamžitě s omáčkou.