Jemné karamelky s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2812 kcal
- Sacharidy 396 g
- Tuky 130 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 372 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 1153.2 mg
- Vláknina 28240 mg
- Vitamín A 28240 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 96.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko nalijeme do mísy, přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, med a 50g másla a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pasta.
-
2
Čtvercovou pečící formu vymažeme máslem a hmotu do ní rozetřeme. Špičkou nože si naznačíme čtverečky, zakryjeme potravinovou fólií a necháme zcela vychladnout, poté vložíme ještě na půl hodiny do lednice.
-
3
Z vytuhlého karamelu nakájíme jednolivé kostičky. Hotové karamelky uchováváme v uzavřené nádobě.