Jemné karamelky s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2812 kcal
  • Sacharidy 396 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 372 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 1153.2 mg
  • Vláknina 28240 mg
  • Vitamín A 28240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 96.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko nalijeme do mísy, přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, med a 50g másla a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pasta.

  • 2

    Čtvercovou pečící formu vymažeme máslem a hmotu do ní rozetřeme. Špičkou nože si naznačíme čtverečky, zakryjeme potravinovou fólií a necháme zcela vychladnout, poté vložíme ještě na půl hodiny do lednice.

  • 3

    Z vytuhlého karamelu nakájíme jednolivé kostičky. Hotové karamelky uchováváme v uzavřené nádobě.

Komentáře k receptu