Losos na citronové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 285 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 600 g Losos - filety
  • 40 ml Olej olivový
  • 60 ml Ocet vinný
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 383.3 mg
  • Draslík 617.5 mg
  • Vláknina 441.5 mg
  • Vitamín A 441.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olej, 20 ml citronové šťávy a špetku pepře. Ve směsi marinujeme čtyři steaky z lososa asi čtyři hodiny.

  • 2

    Mezitím vaříme ocet, pepř a sůl, dokud se směs nezredukuje na jednu lžičku. Pak přidáme čtyři žloutky a směs mixujeme, postupně přidáváme rozehřáté máslo, citronovou šťávu, kopr, pepř a sůl.

  • 3

    Steaky grilujeme z obou stran asi tři minuty a podáváme je s teplou omáčkou.

Komentáře k receptu